onsdag 3 november 2010

Chicken nuggets




3 st Kyckling filéer
1 tsk salt 
1 tsk persilja, hackad
1 msk majsenamjöl
salt, peppar
2 st ägg, uppvispade
1,5 dl vetemjöl
2 dl skorpmjöl
3 -5 dl olja till fritering



Gör så här

Värm oljan i en gryta som har lock till medel-hög temperatur. Kör kyckling filéerna i en matberedare till  färs. Lägg över kycklingfärsen i en skål och tillsätt; salt, persilja,  majsena mjöl, ca ett halvt ägg och peppar. Blanda väl.
Häll mjölet på en talrik och placera äggen vid sidan av - redo att arbetas med. (För att få lite smak i paneringen rekommenderas jag mjölet blandas med lite salt och peppar) Dra ut jacket till telefonen alternativt sätt mobben på ljudlös för det kan du ge dig på att när du är som kladdigast ringer det!


Forma bollar av kyckling färsen
Rulla varje boll i mjöl


Sedan i ägg  



Därefter i ströbröd.
 Platta sedan till bollen för att göra en nugget. (När du gjort ungefär hälften av bollarna bör oljan vara varm) ca 160 grader .

Placera så många nuggets som det får plats i oljan. Fritera till nederdelen av nuggetsarna i oljan är gyllenbruna, vänd därfter och fritera till andra sidan också är gyllenbrun. (ca 3minuter per sida)
 Placera dina färdiga nuggets på en talrik med hushållspapper för att fånga upp överflödig olja.
Servera med pommes frites en kall sås och grönsallad eller coleslaw.


Husbons kommentar: Ähhhh jag får nog ha lite till.

En brandsläckare är alltid bra att ha hemma ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar