tisdag 12 oktober 2010

Pasta med hummer

Lyxig pasta.
Tagiatelle pasta
1,5 dl hummerfond
2 dl grädde
1,5 dl  creme fraiche
salt, peppar, persilja
parmesanost

Koka grädde, fond och creme fraiche ca 15 min
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Tillsätt hummerkött och hackad persilja smaka av med salt och peppar. Blanda såsen och pastan severa genast med hyvlad parmesanost.

Husbondens kommentar om dagens middag: Gott men vi har ju haft detta innan.



 Hummer fond.
Att göra fond är inte svårt. Till denna kan du gott använda frysta skaldjur (hummer, räkor eller kräftor)

Skala Hummern

Skala
1 morot
1 liten bit rotselleri
1 palsternacka
1 sharlottenlök  (det går bra med en halv gul lök )
Tärna rotsakerna och fräs 5 min i neutral olja samt en klick smör.
 Lägg i hummerskalen och fräs ytligare en 10 min
Tillsätt 1-2 msk tomatpure
2 dl vitt vin
häll på vatten tills det knappt täcker
och koka under lock i 15 min

Sila bort skalen och reducera ner tills en tredjedel är kvar.
ca 20 min.
Låt fonden svalna och töm på istärningspåse.
Hållbarhet ca 6 mån i frys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar