måndag 11 oktober 2010

Senapsfärsbiffar med rostade rotsaker.

Idag blev ja inspirerad av Söndagens Leva och Bo, Laga goda Färsfavoriter. Men som vanligt kan jag ju inte läsa recept utan att ändra något och så här blev resultatet.
Biffar.
500g blandfärs
1,5 msk dijonsenap
0,5 msk kinesisk soja
salt, peppar.
Blanda och forma till biffar.
stek i SMÖR.

Rotfrukter.
3 ganska stora potatisar
1 stor morot
1 stor palsternacka
olivolja, salt och peppar


Skala och tärna rotfrukterna. koka knappt mjuka i saltat vatten. Häll olivolja, salta och peppra på de lättkokta och torkade rotfrukterna. Häll upp på en plåt och rosta i ganska het ugn tills de har fin färg. (tog 20 min 225 grader, i min skitugn)

Sås.
1 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
3 dl creme fraiche
1 knapp msk chilisås
salt, peppar, persilja och en nypa socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar